Home

Achtergrond 269 x bekeken

'Tweede pluk Elstar brengt niet veel op'

Deze week komt nog relatief veel tweede pluk Elstar op de markt, waarvan de kleuring niet optimaal is.

De appels brengen inmiddels 30 cent per kilo op. Supermarkten hebben deze week overigens behoorlijk wat aanbiedingen met appels gepland. Drie formules hebben Elstar in de aanbieding, twee Jonagold. Volgens handelaren gaat het hier in veel gevallen om aanbiedingen met een kleinere maatsortering.

De grotere maten Elstar brengen momenteel 50 tot 60 cent per kilo op (75’ers). Voor de 85’ers ligt de prijs zelf op 75 cent per kilo. Voor Jonagold ligt de prijs een stuk lager, 30 tot 40 cent voor de diverse sorteringen. De prijs zou langzaam op niveau moeten komen, nu de grootste voorraden geruimd zijn.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.