Home

Achtergrond 511 x bekeken

Stro blijft voorlopig een schaars en duur product

De handel in vochtige voeders is redelijk stabiel te noemen. Stroprijzen rijzen de pan uit.

Het brouwvolume bij de brouwerijen is rustig tot normaal. De afzet van bierbostel loopt goed door, mede omdat er in veel rantsoenen extra eiwit nodig is. Ook de afzet van aardappelvezels loopt goed. Het product wordt ook gebruikt als afdekmiddel voor kuil.

De afzet van perspulp loopt op het moment goed door. Veel perspulp wordt verwerkt door de verse mais. De nieuwe mais kost 50 euro per ton op basis van dertig procent drogestof, met een verrekening van 1 euro per procent drogestof. De vraag is matig. Veehouders geven aan de prijzen aan de hoge kant te vinden. Daarbij lijken veel melkveehouders meer mais per hectare binnen te krijgen dan verwacht.

Wat betreft de stroprijzen gloort er geen licht aan de horizon. Stro van goede kwaliteit moet van ver komen. Transporten komen onder meer uit Spanje deze kant op, terwijl normaal in Noord-Frankrijk genoeg stro voorhanden is. Nu zijn er nog genoeg vrachtwagen beschikbaar maar de vrees bestaat dat rond november, wanneer meer groentransporten vanuit Spanje, deze kant op komen de levertijden van stro verder gaan oplopen. Duidelijk is dat stro schaars is, en voorlopig ook blijft.

Prognose: stabiele prijzen/stro is duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.