Home

Achtergrond

Stijging opbrengst blanke vleeskalveren na oktober

De lang verwachte verbetering van de prijs van blanke vleeskalveren laat niet lang meer op zich wachten.De wildmaand oktober is bijna voorbij en dat is meestal een startsein voor een grotere vraag naar blank kalfsvlees.

Een verhoging van de prijs is op dit moment nog niet aan de orde. Die blijft gelijk. Een zwartbont vleeskalf noteert € 5,05 tot € 5,15 en een roodbont dier € 5,15 tot € 5,25 per kilo. Dat is € 0,30 tot € 0,40 per kilo meer dan een jaar geleden, maar nog niet voldoende om de kosten te dekken.

Frankrijk blijft de grote trekker bij de vraag naar kalfsvlees. In dat land is een tekort aan blank kalfsvlees. In Italië en Frankrijk is de vraag minder goed door een groot aanbod.

Prognose: prijs stijgt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.