Home

Achtergrond

Schapen voor film op Piazza Duomo in Milaan

Milaan - Op Piazza Duomo, het bekendste en meest indrukwekkende plein in Milaan wachten 700 schapen op de laatste draaidag van de film ‘The Last Shepherd’.

Milaan - Op Piazza Duomo, het bekendste en meest indrukwekkende plein in Milaan wachten 700 schapen op de laatste draaidag van de film ‘The Last Shepherd’. De film, geregisseerd door Marco Bonfanti vertelt het verhaal van Renato Zucchelli, de laatste nomadische schaapsherder in Milaan. De regisseur heeft ook honderden schoolkinderen bij de film betrokken om hun kennis van het platteland en de waarde voor de Italiaanse cultuur bij de kinderen te vergroten.


Foto ANP

Appenzell – In Zwitserland bestaan ze nog, grote veemarkten in de open lucht. Boeren uit de hele omtrek komen op de markt af om er hun vee te verkopen. Achter het mooie plaatje gaat dit jaar een bittere realiteit schuil. Het is nu het moment om hun overtollige vee van de hand te doen, voordat het winterseizoen begint en de dure stalperiode aanbreekt. Dat is elk jaar zo. Voor veel Zwitserse boeren is er nu echter een extra reden om vee van de hand te doen. De zuivelprijzen in het land staan zwaar onder druk door de combinatie van een afgeschafte quotering en een bijna stilgevallen export. Die laatste is het gevolg van de koers van de frank tegenover vooral de euro en de dollar. Nog meer melkproductie en nog meer overschotten zijn dan een scenario waarop de melkveehouderij dan zit te wachten.


Foto ANP

Santa Maria – Aan de westkust van de Verenigde Staten oogst familiebedrijf Bonipak in het Californische Santa Maria bloemkool met een rijdende oogstmachine. De grondleggers van dit in 1932 opgerichte bedrijf kozen bewust voor de Santa Maria Valley vanwege de vruchtbare grond en het milde zeeklimaat. De streek heeft haar vruchtbaarheid te danken aan het overschot mosselen die begin 1900 met grote vrachtwagenladingen vanuit het nabijgelegen Pismo Beach de vallei uit werden gereden. Het bedrijf telt zo’n 600 medewerkers. Behalve bloemkool teelt Bonipak diverse andere vollegrondsproducten zoals Chinese kool, broccoli en diverse andere slasoorten.


Foto Clement Mol

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.