Home

Achtergrond

Schapen-sponsorloop

Clevedon - Achterna gezeten door een als soortgenoot verklede schapenboer rent een koppel schapen een sponsorloop voor de dorpsschool.

Clevedon - Achterna gezeten door een als soortgenoot verklede schapenboer rent een koppel schapen een sponsorloop voor de dorpsschool. In Nederland zou de Partij voor de Dieren misschien bezwaar maken, maar bij de Kiwi’s mag het nog. De schapen dragen de namen die met een knipoog verwijzen naar de namen van All Blacks-spelers (het beroemde Nieuw Zeelandse rugbyteam). De dieren heten Sonny Baa Wooliams, Ben Shanks, Mils Woolethyena en Baarad Smith.


Foto ANP

Twello - De voorbereiding van de nieuwbouw van AOC-Oost aan de IJsbaanweg is in volle gang. De school is tijdelijk gehuisvest in een riante noodhuisvesting, maar binnenkort start de bouw van de nieuwe school. Een mooie aanleiding om de bouwkavel op de foto te zetten maar dan wel met de leerlingen erbij op. Op een mooi zonnig moment zijn de leerlingen gefotografeerd terwijl zij onder leiding van Wim Gossink de letters AOC vormden op de bouwkavel. Een mooi levend logo was het resultaat. Binnenkort zal de eerste paal worden geboord en kan de verdere bouw beginnen. Het nieuwe gebouw gaat plaatsbieden aan de VMBO en de MBO-afdeling van AOC-Oost. Volgens de planning zal de nieuwe school op 1 december 2012 worden opgeleverd.


Foto Harm van Hal

Suncheon – Zuid-Koreaanse boeren protesteren tegen de overheid. Ze willen dat de overheid meer doet aan het stabiliseren van de prijzen voor met name rijst. De overheid moet ophouden met het vrijgeven van voorraden bij dalende prijzen, stellen ze.
Het boerenprotest in Suncheon was maandag onderdeel van een nationaal boerenprotest.


Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.