Home

Achtergrond

Rosékalveren goed gevraagd, zwakke afzet

De noteringen voor jonge en voor oude rosé-kalveren gaan de komende week met zo'n 10 cent per kilo omhoog.

Slachterijen betalen de hogere prijs niet van harte, want naar eigen zeggen verdienen ze de inkoopprijs niet terug in de markt. De vraag naar jong rosé-vlees vanuit Duitsland is momenteel erg zwak, zo valt te horen. Voor jonge rosés is de Duitse markt ondertussen wel de belangrijkste markt. Toch kopen de slachterijen de kalveren tegen de volgens hen te hoge prijs. Reden hiervoor is dat het aanbod van kalveren erg krap is en ze de slachthaken toch gevuld willen hebben. Er moet bovendien geleverd kunnen worden. Daarbij is de hoop dat de markt spoedig weer aantrekt.

Prognose: hogere prijzen.Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.