Home

Achtergrond

Rookkanon laat zien of afvoer regenwater naar riolering gaat

Opheusden – Controleurs van het civieltechnisch bedrijf GMB controleren met een rookkanon of agrarische bedrijven de afvoer van regenwater niet hebben gekoppeld aan de riolering.

Het kanon spuit onder druk een nevelvloeistof door de rioolbuizen. De smalle rioolbuizen kunnen het regenwater niet verwerken en jagen de gemeente op kosten vanwege storingen in het rioolnet. De inspecties worden altijd uitgevoerd in de herfst, als de regenval toeneemt. Regenwater mag in het buitengebied alleen worden geloosd op sloten en greppels.

Foto Vidiphoto

Sagarejo – Een schaapherder drijft zijn kudde schapen bij elkaar in het Georgische dorp Sagarejo. Georgië is een onafhankelijke republiek in de Kaukasus. De economie van Georgië heeft lange tijd gedraaid op toerisme, thee, tabak en citrusvruchten maar heeft sinds de onafhankelijkheid verval doorgemaakt. Landbouw is nog steeds belangrijk voor de lokale economie, vooral het houden van schapen en runderen.

Foto ANP

Nieuw-Namen - Zeker 80 hectare uien van zes telers is in de regio van het Zeeuws-Vlaamse regio Hulst verwoest door hagel. Dat blijkt uit het verhaal van akkerbouwer Denis Steijaert uit het nabijgelegen Nieuw-Namen, die zijn 11,5 hectare uien verhakselt.

Foto Camiel Schelstraete

Asch - Melkveehouders Martha en Toon van der Gun uit het Gelderse Zoelmond hebben het jongvee wat dichter bij huis gehaald. De dieren liepen nog op een kavel in het Gelderse Rijswijk, een kilometer of zes verwijderd, bij de kruising van het Amsterdam-Rijnkanaal en de Lek.
De maatschap melkt ongeveer 150 koeien en heeft daarnaast ook varkens. Op de huiskavel kunnen de Van der Guns hun dieren beter in de gaten houden. Als het weer slechter wordt, kunnen ze de dieren eenvoudiger opstallen.

Foto William Hoogteyling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.