Home

Achtergrond

Richting op ruwvoermarkt moeilijk aan te geven

Het lijkt op dit moment moeilijk goed richting te duiden op de ruwvoermarkt. Producten zoals stro en hooi blijven duur, maar het gevoel is dat de periode met voortdurende prijsdruk naar omhoog nu wel zo ongeveer voorbij is.

De vraag naar goed ruwvoer met prik is nog altijd groot en het aanbod beperkt, maar veehouders zijn niet bereid daar de hoofdprijs voor te betalen. Die bereidheid lijkt ook af te nemen.

Veel boeren hebben nog geprofiteerd van het gunstige najaarsweer en hebben daardoor nog meer voer kunnen veiligstellen dan ze eerst hadden verwacht. Dat heeft de behoefte om bij te kopen iets afgeremd.

Voor veel vochtige bijproducten lijken de prijzen iets in de lift te zitten. Zo worden hogere prijzen gemeld voor onder meer proficorn en bierbostel. Maar niet alle aanbieders van bierbostel trekken de notering omhoog. Zo biedt Van Triest dit product juist iets gunstiger aan.

De prijzen voor tarwegistconcentraat lijken op het eerste gezicht ook te stijgen, maar zijn in wezen toch relatief stabiel.

De prijzen voor snijmais schommelen tussen de 50 en 60 per ton. Dit is afhankelijk van de regio en de afstand waarover de mais moet worden getransporteerd. Ook de kwaliteit van het product speelt een belangrijke rol.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.