Home

Achtergrond 322 x bekeken

Prijzen vochtige voeders licht gedaald

Het aanbod van diverse vochtige voeders was afgelopen week groter dan de vraag. Dat zorgde voor druk op de prijzen.

Producten als corngold, tarwegistconcentraat en maisgluten zijn in prijs verlaagd. Opvallend is dat bierbostel juist wat duurder is geworden. Dat is vooral een gevolg van minder aanbod. Momenteel lijkt de markt weer aardig in balans.

Melkveehouders zijn nog volop bezig met het binnenhalen van de mais. Vooral op de kleigronden valt de opbrengst wat tegen. De variatie in opbrengst is echter groot. Mais kost ongeveer 50 euro per ton op basis van dertig procent drogestof (dgs), met verrekening van 1 euro per procent dgs.

Na het binnenhalen van de mais is het voor veel veehouders tijd om de balans op te maken. Vooral de intensievere melkveebedrijven zagen hun voorraden snel slinken. Komende weken zal blijken hoe groot de behoefte is aan extra voeders.

De prijsstijgingen van hooi en stro lijken voorbij. Het aanbod in Nederland is krap, maar de aanvoer vanuit landen als Denemarken, Engeland, Spanje en Polen loopt goed. Zo goed dat het plafond wat betreft de prijzen lijkt bereikt. De prijzen zouden zelfs wat kunnen gaan dalen, aangezien een bepaalde groep veehouders niet bereid is zoveel voor stro of hooi te betalen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.