Home

Achtergrond

Prijs komkommer loopt op na productiestop

De prijs voor komkommer is in week 42 opgelopen naar 28 cent per stuk (40’ers), daarmee komt de prijs voor het eerst sinds lange tijd boven het niveau van 20 cent.

De stijging van de opbrengst wordt verklaard uit het feit dat de productie in Nederland flink is teruggelopen, omdat telers die twee teelten achter de rug hebben, inmiddels hun productie hebben beëindigd. Ook telers die nog een derde teelt hebben gezet, zullen in de loop van oktober hun productie staken. Toch hopen veel producenten in de laatste weken nog een extraatje mee te pakken. Dat is hard nodig, want de middenprijs is dit seizoen, mede door de nasleep van de Ehec-crisis, ver beneden de maat geweest. Ook de kostprijs lag een stuk hoger dan in 2010.

Prognose: prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.