Home

Achtergrond

Perenmarkt stabiel, Jonagold iets beter

De markt voor Conference is stabiel. De markt is in afwachting van de veilingen in België op dinsdag en een iets mindere buitenlandse vraag houdt de prijs op zijn plaats.

Een handelaar meldt een prijs van 43 cent per kilo oplopend tot 52 cent voor gelegde partijen. Bij Jonagold is de aanvoer laag. Telers zijn terughoudend in de huidige markt. De prijs stuurt zo de aanvoer naar beneden. Daardoor kon de prijs een paar cent verbeteren. Voor 70-ers werd maandag circa 34 cent betaald.

Bij Elstar is de Lidl-actie het gesprek van de dag. Prijzen van 39 cent per kilo doet de handel in twee kampen splitsen. Een deel van de handel noemt dat schadelijk, omdat het de prijs naar beneden trekt. Een ander deel noemt het een investering van de retailer waardoor veel product van de markt gaat. De actie behelst naplukappels en grote maten in dozen. Een handelaar schat in dat de supermarktketen toch een kwartje per kilo moet bijleggen en dat deze actie de keten 50.000 euro kost.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.