Home

Achtergrond 248 x bekeken

Paprikaprijs zakt in na teleurstellend aanbod

De paprikaprijs is de afgelopen weken flink gezakt en gisteren uitgekomen op gemiddeld 50 cent per kilo.

De situatie is volgens marktkenners te wijten aan de slechte kwaliteit van Nederlandse paprika, waardoor afnemers inmiddels hebben gekozen om over te schakelen naar alternatief product. Een handelaar noemt de kwaliteit zelfs ’bagger’.

Het kwaliteitsprobleem is niet nieuw, ook vorig jaar werd geklaagd over de kwaliteit van paprika in het naseizoen. Het gevolg is volgens handelaren dat grote retailpartijen steeds vroeger overschakelen naar Spaanse paprika. Nu het paprikaseizoen, nog twee tot drie weken duurt, zal de prijs waarschijnlijk geen opleving meer kennen.

Prognose: prijs daalt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.