Home

Achtergrond

Nieuwste technieken precisielandbouw testen

Dronten – De vakpers krijgt alvast een preview voor de Trimble Testdag, die vrijdag wordt gehouden op het terrein van PTC+ in Dronten.

Dronten – De vakpers krijgt alvast een preview voor de Trimble Testdag, die vrijdag wordt gehouden op het terrein van PTC+ in Dronten. De testdag voor GPS, automatische besturing en precisielandbouw, is dit jaar vooral gericht op loonwerkers. Bezoekers kunnen kennismaken met de producten van Trimble via onder andere workshops en door zelf te rijden met de stuurautomaten. Eén van de noviteiten is de EZ-Pilot, een goedkope stuurautomaat en een verbetering ten opzichte van de bestaande EZ-Steer. Ander nieuws is de digitale ploegbesturing GeoPlough X.

Foto Arend-Jan Blomsma

Scharmer – Medewerkers van loonbedrijf Entjes uit het Groningse Slochteren laden mais over op een wendakker. Dit lijkt een tijdrovende extra stap in het oogstproces, maar het is gezien de omstandigheden de beste oplossing, vertelt Marie-José Entjes. ”We oogsten meer met rupsmachines dan met gewoon materieel en als het ver van de boerderij af is, laden we over. Met rupsmaterieel hou je nat land beter heel en blijf je niet steken. Per saldo werk je beter door”, stelt ze. Entjes verwacht nog zo’n drie weken nodig te hebben voor de oogst.

Foto Koos van der Spek

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.