Home

Achtergrond

Negativisme niet nodig op kabbelende graanmarkt

Het is rustig op de kabbelende graanmarkt. De noteringen laten plusjes zien. Er is geen reden voor negativisme.

De Russische premier Vladimir Poetin heeft bevestigd dat hij maatregelen neemt als er meer dan 24 miljoen ton graan uit Rusland is uitgevoerd. Uitgaande van een maandelijkse export van 3 ton, kunnen er in het voorjaar maatregelen worden verwacht met een prijsopdrijvend effect als gevolg. Dat kan ook nu al gebeuren op basis van de berichtgeving. Hoe het verder gaat met de euro is ook van belang op de graanmarkt.

Het prijsniveau voor levering op lange termijn is lager dan dat van nu, omdat volop in graan wordt geïnvesteerd door het aanhoudend vrij hoge prijsniveau. Arealen, en daarmee de productie, zullen groeien.

Prognose: stijgende prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.