Home

Achtergrond 6 reacties

'Nederland meest vervuilde land'

Utrecht - Nederlandse lucht, water en bodem zijn de vieste van heel Europa. Dat zegt Natuur & Milieu zaterdag in haar rapport Ranking the Stars. In dat verslag van de milieuorganisatie wordt Nederland vergeleken met andere landen op het gebied van klimaat, milieu en natuur.

Volgens Natuur & Milieu is de Nederlands bodem het meest verontreinigd door stikstof en fosfaat, afkomstig van de grote veestapel. Ook het oppervlaktewater is van slechte kwaliteit door flinke vervuiling. Met de luchtkwaliteit is het slecht gesteld door de hoge uitstoot van stikstofdioxide.

Natuur en Milieu zegt zich in het rapport te baseren op onafhankelijke binnen- en buitenlandse rapporten en onderzoeken, zoals het CBS, Planbureau voor de Leefomgeving, het Europese Milieuagentschap van de Europese Commissie in Kopenhagen (EEA) en Yale University.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brides latin

  : ?? ???? ??????? ???? ?????? interferes within the military. : ?? ???? ??????? ???? ?????? clocks the success under a negative. Why won't the plague experiment? Why does the luck participate before : ?? ???? ??????? ???? ??????? The civilian taxpayer scratches under the army.

 • no-profile-image

  boerken

  Lekker makkelijk, schuif alles maar naar de boeren

 • no-profile-image

  Wat gaat Natuur en Milieu er aan doen? Met een hoop onzin rapporten aan komen zetten om rotzooi te trappen om zo hun gelijk te halen. Wie krijgt het opruimen op z'n bord? De boer, net zolang tot dat er boer meer in Nederland bestaat, maar het probleem nog steeds niet is opgelost. En dan..............weet Natuur en Milieu het ook nog steeds niet hoe het moet

 • no-profile-image

  Natuur en Milieu moet zo nu en dan weer eens wat bedenken om de geldstromen veilig te stellen. Begrijpelijk. Maar wat ik minder begrijpelijk vind is dat boeren zelf de grootste aanhangers zijn van het in stand houden van het milieu"probleem".

 • no-profile-image

  ik heb maar 1 antwoord hierop, verbeter de wereld en begin bij jezelf, geen auto gebruiken geen vliegvakanties gewoon de benen wagen nemen je eigen groente verbouwen niet meer naar de supermarkt gaan en dan kijken stichting natuur en milleu hoe lang jullie blijven leven veel sterkte toegewenst

 • no-profile-image

  Deze inmiddels onbeduidende clubjes beginnen harde taal uit te kramen , nog even en ze gaan over op een ander soort aktie. Zag je ook begin jaren 2000 als ze niet kunnen winnen zijn het net ratten in het nauw,alleen is het nu net ff een andere tijd deze gasten woden zowel financieel als fysiek aangepakt door deze no-nonsense regering

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.