Home

Achtergrond 5 reacties

Meer vleesvarkens geslacht

In Nederland zijn de afgelopen acht weken 2.169.000 vleesvarkens naar het slachthuis gegaan. Dat waren er 114.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van PVE.

Het aantal slachtingen steeg zodoende fors, met ruim 5 procent. Hierbij moet wel worden aangetekend dat er in september/oktober 2010 niet extreem veel varkens werden geslacht. Zo gingen er tussen week 34 en week 41 in 2009 19.000 vleesvarkens meer naar het slachthuis dan in het jaar erna.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a. visser

  Wat is dan het probleem in de varkenshouderij. Dit jaar meer varkens leveren tegen een 20% hogere prijs dan vorig jaar. Mestafzetkosten zijn dit jaar niet verder gestegen, in het voorjaar eerder gedaald. Is de gemiddelde varkenshouders overgefinanciert?

 • no-profile-image

  boer

  nee lieve meneer/mevrouw visser, de grondstoffen zijn explosief gestegen (30%)

 • no-profile-image

  het

  Morgen duitsland plus 5

 • no-profile-image

  A. Visser

  @boer drenthe, dan wordt er de afgelopen tijd hier op deze site ten onrechte gekankerd op de slachterijen en handelaren. Het probleem is dan de veevoederleverancier. Of heb ik het mis? Ik heb als burger het laatste jaar niet gemerkt dat het brood duurder is geworden, daarentegen is het mij wel opgevallen dat vlees zeker 50 ct per kg duurder is geworden.

 • no-profile-image

  john

  een kilo brood van 1,- met 10 cent laten stijgen is 10% verhoging, een kilo vlees van 8 euro met 50 cent verhogen is maar 6,25 % verhoging. De boer ontvangt maar 1,50 voor een kilo vlees.. de rest blijft bij anderen aan de strijkstok hangen. Voer maakt gemiddeld 50% van de kostprijs als de kostprijs 15% stijgt door een hogere voerprijs is dit onze winst die eraan gaat. Maar jah het is wel onze eigen schuld dat er zoveel varkens zijn. Naast kankeren op de schakels na ons moeten we ook eens in de spiegel kijken want wij stoppen die pipet in de zeug en niet de slachterij! Misschien dat we iets teveel gestimuleerd worden door de heren voermengers maar dan nog.. Als ik de cijfertjes bekijk en de markt zat echt tegen had het dit jaar veel erger uit kunnen vallen!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.