Home

Achtergrond

Groot aanbod drukt prijs jonge rosévleeskalveren

De aanvoer van jonge rosévleeskalveren is groot. Veel vleeskalverhouders proberen de dieren op een leeftijd onder 8 maanden af te leveren, omdat zij dan nog onder de categorie kalfsvlees vallen. Daardoor leveren zij meer op dan wanneer zij ouder zijn.

Door het grote aanbod van jonge dieren kunnen kalverslachterijen de opbrengst van hun vlees moeilijk overeind houden. Zij brengen daardoor 5 cent per kilo minder op dan vorige week. De notering komt daarmee op € 3,80 tot € 3,85 per kilo geslacht gewicht. Dat is € 0,60 per kilo meer dan een jaar geleden.

De aanvoer van oude rosékalveren is relatief klein. Dat houdt de prijs van de dieren nog overeind op € 3,45 tot € 3,50 per kilo.

Prognose: prijs daalt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.