Home

Achtergrond

Graanmarkt komt tot rust na hectische handelsweek

De graanmarkt is rustig na een hectische week. Op de termijnmarkten in Parijs en Chicago kabbelen de mais- en tarweprijs rond het niveau van vrijdag.

Vorige week liet de politiek van zich horen. Oekraïne schorste de exportheffingen en liet de graanprijzen dalen. Rusland joeg ze omhoog door juist exportheffingen aan te kondigen. USDA liet de graanprijzen weer kelderen door in een prognose te stellen dat er veel meer tarwe en mais beschikbaar is dan gedacht.

Het leidt tot forse prijsschommelingen in korte tijd, maar de gemiddelde prijs blijft ongeveer gelijk. Op de lange termijn geven analisten aan dat de graanmarkt krap blijft. Dat geeft hoop op hogere prijzen later dit seizoen.

Prognose: de markt is onzeker.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.