Home

Achtergrond 248 x bekeken

Gasprijs en olieprijs leveren in door onzekere markt

De onzekerheid over de toekomst van de Eurozone zet druk op de energiemarkten.

De prijs voor een vat Noordzeeolie (159 liter) beweegt rond de 110 dollar (79 euro), na kortgeleden een top van 114 dollar te hebben aangetikt. Een lagere olieprijs drukt ook de maisprijs doordat een groot deel van de mais in de VS in bio-ethanol wordt verwerkt.

De gasprijs kan deze week onder druk komen omdat temperaturen licht oplopen, maar een lagere windproductie zorgt ervoor dat prijzen voor elektriciteit ongeveer gelijkblijven.

Op de termijnmarkt wordt voor gas nu 25,5 cent per kuub betaald voor levering in 2012, oftewel 0,6 cent minder dan een week geleden. Bij levering in 2013 ligt de prijs op ongeveer 26,1 cent. De marge voor WKK-bezitters ligt net onder de 30 euro per Mwh en zal vermoedelijk gelijkblijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.