Home

Achtergrond

Export kan de uienprijs zeker nog niet steunen

Bij teleurstellende uienprijzen dit seizoen is er discussie over de noteringen van de telersbeurs Goes.

Al zakte de bovenzijde twee kwartjes, ze blijven afsteken tegen vooral de prijs die Emmeloord opgeeft. Goes zegt zich te baseren op gedane transacties, maar geeft geen marktstemming, waar Middenmeer deze schetst als flauw. Dat leidt tot kritiek van exporteurs. Hun afzet loopt achter bij die van vorige seizoenen, met ruim 30.000 ton, volume van twee weken export.

Er zijn berichten over flinke problemen met de Russische uienoogst. Rusland was ook vorig najaar flink aan de markt, maar goede uien waren toen overal schaars. Op korte termijn is er geen grote prijsinvloed van te verwachten.

Prognose stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.