Home

Achtergrond 2 reacties

Energiemarkten onrustig

De olieprijs is instabiel. Vorige week daalde de prijs voor een vat Noordzeeolie (159 liter) eerst naar 99 dollar (73 euro), om de week af te sluiten met 105 dollar (77 euro).De prijs kan stijgen nu de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy het eens lijken over het verstrekken van kapitaal aan banken, zodat deze beschermd zijn tegen een faillissement van Griekenland. De banenmarkt in de VS trekt bovendien aan terwijl de olievoorraad in de VS ook is geslonken.

Op de gasmarkt is een langzame daling te zien. Op de termijnmarkt wordt nu 26,3 cent per kuub betaald voor levering in 2012. Voor levering in 2013 wordt 26,6 cent per kuub betaald. Het verschil met de spotmarkt bedraagt circa 0,5 cent. De prijs voor stroom is eveneens licht gedaald.

Voor de komende week wordt een hoge windproductie verwacht wat een herstel van de stroomprijs kan beperken. De marge voor WKK-bezitters ligt nog steeds ruim onder de 30 euro per MwH.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    IdaCameron30

    I received my first no-profile-image

    Smith

    Here is a quick thought: dealing with unknown phone calls can be annoying, right? I think we all can agree with that! Yet knowing a <a href='<>'>reverse cell phone lookup</a> directory is available to quickly obtain the name and address associated with those calls is a major comfort to many people.

Of registreer je om te kunnen reageren.