Home

Achtergrond

Dieptepunt uienprijs, vraag trekt voorzichtig aan

De telersbeurzen geven geen uiennoteringen ’droog uit de schuur’ bij gebrek aan transacties. De werkvoorraad bij sorteerders en exporteurs is ruim voldoende voorzien met levering af land. Groot aanbod heeft in de afgelopen maanden geleid tot gestaag zakkende prijzen.

Het dieptepunt lijkt bereikt, zodat belangstelling voor het plaatsen van echte orders van enig volume groeit. Importeurs in Afrika en het Verre Oosten kunnen nu zonder risico op waardeverlies tijdens het logistieke traject (tot twee weken) inkopen. Dat komt goed uit met het oog op het islamitische Offerfeest op 7 november, waarvoor veel uien nodig zijn. Van EU-landen moet de sector nog niet veel verwachten.

Prognose: stabilisering.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.