Home

Achtergrond

Blubber trotseren voor informatie over peenrassen

Lelystad - Op de modderige demovelden van PPO Lelystad laten peentelers zich op de internationale peendag voorlichten over rassen.

Lelystad - Op de modderige demovelden van PPO Lelystad laten peentelers zich op de internationale peendag voorlichten over rassen. Centraal op deze themadag peen van de Ui en Peen Manifestatie, een samenwerking tussen Praktijkonderzoek Plant en Omgeving en Agrifirm Plant, staat kennisuitwisseling met als einddoel een beter rendement voor de telers. Verschillende bedrijven uit de sector presenteerden zich zowel binnen in de schuur als buiten op het veld om hiervoor handreikingen te doen. Rassenkeuze is hierbij een onderdeel.


Foto Petra Vos

Arnhem – De dierenwelzijnsorganisatie Compassion In World Farming Nederland houdt actie tegen staartknippen en voor stro bij varkens. De actievoerders stonden woensdag in Arnhem. De landelijke campagne van CIWF doet verschillende steden in Nederland aan. De dierenwelzijnsorganisatie wil met de actie aandringen op de volledige naleving van de Europese welzijnsregels.


Foto CIWF

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.