Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Week 2: markt in teken van dioxineaffaire

De markt van eieren staat duidelijk in het teken van de dioxineaffaire. Veel pakstations melden dat de vraag van Duitse retailers duidelijk aan het afnemen is en dat zou sterk verband houden met de tegenvallende consumptie bij onze oosterburen. Blijkbaar is de consument bijzonder gevoelig voor de zeer negatieve berichtgeving in de media. De pakstations zijn nog steeds erg druk met het invullen van allerlei verklaringen, maar nemen dat nu voor lief, omdat men dan in ieder geval weer wat eieren kan afzetten.

De huidige situatie zorgt voor een prijsval bij vooral alternatieve eieren, want een aantal pakstations meldden stevige prijsdalingen voor deze soorten. De prijzen van kooieieren dalen eveneens, maar wel wat minder dan de alternatieve soorten.

De eiproducten industrie is ook niet bijzonder actief, maar dat wordt weer veroorzaakt doordat men de eieren bijna voor het uitzoeken heeft. Dit marktsegment zal over behoorlijke voorraden beschikken, krijgen veel eieren aangeboden en moeten soms zelfs de boot afhouden.

Dit marktsegment heeft uiteraard een hele drukke periode achter de rug en zullen daardoor minder afzet hebben dan in de periode voor Kerst. Een aantal ingewijden vanuit de industrie gaf wel aan, dat de afzet van vloeibare eiproducten, die tot voor kort bar tegenviel, nu weer wat aan het opkrabbelen is.

De huidige situatie, met verder dalende prijzen, zou er mogelijk toe leiden dat de export van eieren op derde landen wat kan oplopen. Een enkel pakstation gaf aan dat er wel wat meer interesse is van landen in het Midden-Oosten. Dit zal verband houden met het feit, dat Duitsland normaliter zware eieren in deze regio afzet en mogelijk dat potentiële afnemers in die regio nu wat huiverig zijn voor eieren vanuit Duitsland.

(Bron: PVE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    lub

    ratten gaan nog steeds over lijken

Of registreer je om te kunnen reageren.