Home

Achtergrond 4 reacties

Week 1: markt in teken van dioxineproblematiek

De markt van eieren staat duidelijk in het teken van de dioxine problematiek in Duitsland. De pakstations, zijn vooral erg druk met het invullen van allerlei verklaringen, om toch in ieder geval nog wat eieren af te zetten.

De vraag en bestellingen liggen soms op een bedroevend laag peil, terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Sommige pakstations worden zelfs door consumenten benaderd met de gekste vragen. Vragen zoals, kan ik nog wel een eitje kopen, of kan ik nog wel met een gerust hart een eitje eten, zijn eerder regel dan uitzondering. Het is helaas te idioot voor woorden, wat de media in de berichtgeving allemaal te werk kan brengen.

Probleem bij deze opgeklopte berichtgeving, is daarbij dat het aanbod van eieren onverminderd ruim van omvang blijft en als de vraag dan ook nog eens stokt is dat catastrofaal voor de hele sector.

Er valt wat dat betreft weinig te zeggen over de prijzen die men deze week nog weet te realiseren. Deze zullen zeker dalen, maar wat op een bepaald moment gemeld wordt, kan een uur later alweer bijgesteld worden.

Al met al, een bijzonder negatieve ontwikkeling, waar de markt van eieren niet echt op zat te wachten. Te hopen valt dat deze opgeklopte idioterie snel over zal waaien.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  ja,ja en als pluimveehouder wordt ik gek gebeld door duitse pakstationhouders die nederlandse eieren willen kopen.
  afschaffen dat productschap!

 • no-profile-image

  kippetje

  En wie word er weer de dupe van andermans blunders????
  Inderdaad de kippenboeren.
  Zijn de eieren wat aan het aantreken, vallen ze met ( duitse)dioxine publiciteit weer eens zo hard naar beneden.

 • no-profile-image

  rinus himmelsfarm

  het is toch ongelooflijk dat woensdag het bericht kwam van de dioxine in Duitsland en nu de bestellingen al slecht zijn dus de prijzen ook. Volgens mij wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt. Het zal toch niet weer zo zijn dat een "ander" rijk wordt aan de ellende die wij als pluimveehouder tegemoed gaan?? Ik denk dat onze vakbond iets moet doen aan de berichtgeving via de media dat wij in Nederland NIETS met dat zooitje in Diutsland hebben te maken.

 • no-profile-image

  leo

  ja rinus de een zn dood de ander zn brood met beleg

Of registreer je om te kunnen reageren.