Home

Achtergrond 1 reactie

Wageningen krijgt eerste hoogleraar vleesvervangers

Wageningen – Wageningen Universiteit wordt de eerste universiteit ter wereld met de leerstoel vleesvervangers. Tijdens een bijeenkomst in Bennekom is de komst van de nieuwe leerstoel aangekondigd.

Er is nog geen hoogleraar aangesteld, die de bijzondere leerstoel moet leiden. Voorals nog wordt de leerstoel geleid door hoogleraar Remko Boom van Wageningen Universiteit.

De bijzondere leerstoel wordt ondermeer gefinancierd door The Peas Foundation, die via bestuurslid Niko Koffeman is gelieerd aan de Partij voor de Dieren. De stichting zal jaarlijks tenminste 100.000 euro bijdragen aan de leerstoel, die gericht is op de ontwikkeling van een nieuwe generatie van vleesvervangers uit plantaardige eiwitten. Eiwitrijke gewassen als soja, lupine, tarwe, tarwi en gele erwten kunnen daarvoor worden ingezet.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hoogleraar >vleesvervangers<, waarom niet gewoon hoogleraar >soya< of >lupine< voeding? Waarom moet het vlees vervangen altijd worden genoemd? Wil de mens niet echt zonder >vlees<, wil de vegetariër niet toegeven, dat hij leeft als planten eter? Dat hij het woord vlees verafschuwd? Houdt hij zichzelf liever voor de gek met termen als vlees >vervanger< of soya >burger< of vega >burger

Of registreer je om te kunnen reageren.