Home

Achtergrond 541 x bekeken

Vrachtwagen verliest 13 ton slachtafval

Leeuwarden - Een vrachtwagen van een destructiebedrijf heeft donderdagavond een container met tonnen aan slachtafval verloren op een provinciale weg in Friesland.

Leeuwarden - Een vrachtwagen van een destructiebedrijf heeft donderdagavond een container met tonnen aan slachtafval verloren op een provinciale weg in Friesland.

Dat meldt de Friese politie vrijdag. Op de Wâldwei gleed de container van de oplegger toen de chauffeur ter hoogte van Nijega wilde afslaan naar Bergum. Het afval uit de container kwam op het wegdek terecht. Een speciaal team van het destructiebedrijf is met een kraan aan de slag gegaan om de rommel op te ruimen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend.

Foto JRF Producties

MOERDIJK - Een sloot naast chemiebedrijf Chemie-Pack in Moerdijk wordt gereinigd. Het saneren van de grond rond het door brand getroffen bedrijf gaat vermoedelijk weken tot maanden duren. Alleen al het afgraven van het terrein, circa 20.000 vierkante meter, kan dagen duren.

Foto ANP

Schlamersdorf – Een varken op het bedrijf van Walter Babbe in het Noord-Duitse Schlamersdorf. Het bedrijf van Babbe is één van de ongeveer vijftig opfokbedrijvenin Sleeswijk-Holstein waar met dioxine besmet voer is gevonden. Het bedrijf is op slot.

Foto ANP

Loppersum – Johan Schilder is druk met het snijden en verpakken van tulpen. De meeste bloemen gaan naar de veilingen in Eelde en Rijnsburg. De negen medewerkers van tulpenbroeierij Lobster Kleitulp in het Groningse Loppersum zijn druk om wekelijks 250.000 tulpen te verwerken. Het bedrijf streeft naar een continu aanbod van tulpen vanaf begin januari tot half april.

”Per seizoen verwerken we zo’n 4 miljoen tulpen”, vertelt Johan Schilder. De groei zit er volgens de tulpenteler goed in nu de buitentemperatuur is toegenomen.

”De afgelopen maanden verliepen wat moeizaam.” Lage temperaturen zorgden voor een lage luchtvochtigheid in de kas en dat had zijn weerslag op de groei van de tulpen. ”Maar nu moeten we hard lopen”, aldus Schilder.

Foto Koos van der Spek

Foto

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.