Home

Achtergrond 182 x bekeken

Vertrouwen in peenhandel ondanks rustige periode

Hoewel er weinig tot geen handel wordt gedaan, blijft het prijsniveau voor peen naar verwachting stabiel.

De beurzen laten dat ook zien; Middenmeer blijft gelijk en Emmeloord zakt een kwartje naar € 23,00 tot € 25,50 per 100 kilo voor zowel B- als schaaltjespeen. Het prijsniveau blijft daarmee altijd nog een stuk hoger dan vorig jaar.

Er is een brede vraag naar peen, maar veel landen vinden het te duur. Een kwestie van geduld? Dat vertrouwen is er wel in de markt. Daarom gaan verwerkers niet zomaar door met spoelen om maar aan het werk te blijven. De peen moet ’duur’ worden betaald. Voor komende week hoopt de peensector dat het wat drukker wordt.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.