Home

Achtergrond 184 x bekeken

Uienteler houdt vertrouwen

De uienhandel verloopt gesmeerd. Er is een flinke inhaalslag gemaakt bij de inkoop. Dat is aan het prijsniveau te zien; de beurzen plussen.

De stemming wordt omschreven als vast. Telers blijven zelfverzekerd over de markt, hoewel er zorgen zijn over de kwaliteit.

De brede afzet maakt de stemming positief. Op termijn worden goede prijzen betaald voor kwaliteitsuien: 30 tot 35 cent op april. De meningen over het verdere prijsverloop lopen uiteen. Gezien het wereldwijde uientekort lijkt een prijsstijging logisch. Afnemers hebben echter problemen met de kwaliteit die Nederland levert. Afrika blijft enorm belangrijk voor de export. Het prijsniveau breekt die landen echter op.

Prognose: prijs blijft stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.