Home

Achtergrond

Tulpen klaar voor de broei

Opheusden – Tulpenteler Jan Arends uit het Gelderse Opheusden zet een kistje tulpenbollen klaar om te broeien.

Opheusden – Tulpenteler Jan Arends uit het Gelderse Opheusden zet een kistje tulpenbollen klaar om te broeien. De bollen komen over een week of drie tot productie. De oogst is twee weken later dan vorig jaar. Door het late voorjaar van 2010 is de productie door de keten heen twee weken opgeschoven. De eerste tulpen van Kwekerij Jan Arends komen over drie weken bij de veiling. ”We hebben aparte soorten met bijzondere kleurtjes”, vertelt echtgenote Christina Arends. Zij verwacht dit jaar ongeveer 750.000 tulpen af te leveren. Het hoogtepunt van de handel ligt tussen 14 februari (Valentijnsdag) en Pasen. Pasen valt dit jaar op 24 en 25 april. Foto Vidiphoto

Scheemda – Helen (links) en Jos Lansbergen haalden op Nieuwjaarsdag direct hun eerste kalf van de koe. Helemaal vlot ging dat niet, want de koe wilde niet gaan liggen. Toch is het kalf er met geduld en voorzichtig trekken goed uit gekomen. Het is een stierkalf met Fleckviehbloed. Lansbergen kruist zijn vee in om iets sterkere dieren te krijgen. Jos en Helen wonen sinds augustus in Groningen en zijn afkomstig uit Zuid-Holland. Ze kochten een bestaand bedrijf, waar ze 75 melk- en kalfkoeien houden. Foto Koos van der Spek

Brisbane - Overstromingen hebben grote schade veroorzakt in Australië. Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.