Home

Achtergrond 246 x bekeken

Staphorst wil bijzondere mode-collectie naar dorp halen

Het Overijsselse Staphorst wil een bijzondere kledinglijn van de Spaanse mode-ontwerper Ricardo Ramos laten zien. Ramos trok deze week tijdens de Fashion Week in Berlijn aandacht met een show waarin op Staphorster dracht geïnspireerde kledingstukken waren te zien.

Reconstructing klederdracht is de titel van de lijn van Ramos. Duidelijk zijn de Staphorster invloeden daarin te zien. Het zwart van de kapjes, het typerende Staphorster stipwerk en het speciale rood en rose in de borduursels bijvoorbeeld. Ramos raakte erdoor geïnspireerd toen hij een tijdje in Nederland woonde.

De commissie die bezig is met de activiteiten rond het 200-jarige bestaan van Staphorst, in april, probeert Ramos’ collectie voor de jubileumfestiviteiten naar Staphorst te halen. Bovendien, zegt Annet van Strik van de jubileumwerkgroep in het dorp, kan iedereen zich aanmelden voor het showen van eigen creaties die zijn geïnspireerd op de Staphorster streekdracht.
Opgave kan via gestrikt@solcon.nl, meldt dagblad De Stentor.

Foto

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.