Home

Achtergrond 305 x bekeken

Schapenprijzen staan voorlopig nog onder druk

De schapenprijzen staan nog steeds onder druk. De vraag bij grossiers is beperkt. Een beperkte koopkracht lijkt op het moment het grootste probleem.

De verwachting is dat de prijzen ook komende weken nog onder druk blijven staan. Er lopen nog aardig wat ooien en rammen rond die hun weg, het liefst voor de tweede helft van april, naar de markt moeten vinden. Vanaf ongeveer half april wordt volop overgeschakeld naar zuiglammeren.

De aanvoer van schapen zal daarom komende weken op peil blijven en dat zet druk op de prijzen. In Leeuwarden wisten ze afgelopen dinsdag de meeste noteringen nog gelijk te houden. Alleen de zware rammen noteerden 2 euro lager op 113 euro.

Prognose: prijzen onder druk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.