Home

Achtergrond

Rustige peenhandel in de eerste weken van 2011

Zoals verwacht zijn de eerste drie weken van het nieuwe jaar rustig.

De prijzen staan nog niet onder druk. Handel vindt bijna niet plaats, maar de beurs zakt niet. De Nederlandse prijzen worden vanuit Oost-Europa als duur beschouwd, voor de telers is hij ruim kostendekkend.

De komende weken verandert er naar verwachting niet veel: stabiele prijs, weinig handel.

Er moet nog veel peen weg voor deze echt duur gaat worden. En als de peen te duur wordt dan stoppen de supermarkten er gewoon mee en gaan ze iets anders verkopen. Op dit moment is de stemming goed en de markt vetrouwt erop dat het later in het seizoen beter wordt. Daar wachten veel aanbieders op.

Prognose: prijs blijft stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.