Home

Achtergrond

Rian Verwoert (VVD) stapt in roerig college Neerijnen

Neerijnen – Rian Verwoert stapt namens de VVD van de gemeente Neerijnen in het college van CDA, Gemeentebelangen Neerijnen (GBN) en VVD. Vlak voor kerst viel het college van CDA, GBN en PvdA. De oud-topman van Fruitmasters wordt één van de drie wethouders en krijgt een aanstelling voor 75 procent.

De drie collegepartijen onderhandelen nog over een nieuwe portefeuilleverdeling. Het is daarbij niet uitgesloten dat de oud-Fruitmasterstopman toch over fruitteelt gaat in de gemeente. Neerijnen is de derde fruitteeltgemeente uit de regio.

Zelf wil Verwoert tot zijn beëdiging op 20 januari niet ingaan op zijn overstap naar de lokale politiek. Ook wil de nieuwe wethouder niet terugblikken op zijn tijd als Fruitmasterstopman. ”Fruitmasters ligt me nauw aan het hart. Het afscheid is waardig gegaan. Voor mij is het een afgesloten hoofdstuk.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.