Home

Achtergrond

Prijzen slachtkoeien onder druk door groot aanbod

De slachtkoeienhandel op de veemarkt in Bunnik stond afgelopen maandag onder druk. Bij een aanvoer van meer dan 200 dieren stonden de slachterijen niet te trappelen om in te kopen.De rundvleessector is op geen enkele manier geraakt door het Duitse dioxineschandaal, maar profiteert er ook niet van. Het zijn dezelfde factoren als andere jaren in januari. Een stagnerende afzet en achtervlees waar te lage prijzen voor worden betaald.

Echt klagen is het evenwel ook niet, want de rundvleesprijzen bevinden zich op een vrij goed gemiddeld niveau.

De aanvoer van slachtvee is niet laag, terwijl er ook een groot aanbod van stierenvlees en vlees van rosé-kalveren is.

Prognose: lagere prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.