Home

Achtergrond 356 x bekeken

Prijs spruitkool licht gestegen, markt onzeker

De marktprijs voor spruitkool is in week 3 weer iets opgelopen, nadat in week 2 de prijzen tot een dieptepunt zakten.

Telers spreken over prijzen van 44 cent per kilo voor de grove sortering en 28 cent voor de fijne sortering. Begin week 2 lagen die prijzen nog fors lager. Voor de B-sortering werd toen nog 35 cent per kilo betaald en 25 cent voor de A-sortering.

Het is nog niet duidelijk welk effect het vrijgeven van de zone rond Moerdijk heeft. Inmiddels mag er buiten de 10-kilometerzone weer geoogst worden. Volgens een woordvoerder van The Greenery zal de markt zich daarna vrij snel weer op normaal niveau hervatten. Telers die al wel mochten oogsten zijn bang voor een negatieve invloed op de prijs, omdat de vraag zich nog niet volledig heeft hersteld. De supermarktprijs is vrij stabiel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.