Home

Achtergrond

Ook schapenhandel voelt Duitse dioxinepaniek

De schapenhandel op de veemarkt in Leeuwarden verliep dinsdag traag en moeilijk.

Alleen die paar luxere oude schapen die voor de export naar Italië gingen, brachten hoge prijzen op. Voor de rest bleven de prijzen met moeite gelijk, of stonden ze onder druk.

Feit is dat ook de schapensector last heeft van het Duitse dioxineschandaal. Normaliter gaat toch nog een aardige hoeveelheid ooien naar Duitsland om daar te worden geonsumeerd, maar omdat de Duitse consument, alert geworden door het dioxineschandaal, zelfs schapenvlees enigszins is gaan mijden, staan ook de afzet van en prijzen voor dit product onder druk. Wel minder voelbaar dan bij varkens- en kipvlees, maar toch.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.