Home

Achtergrond

Nuka's goedkoper in Purmerend

De nuchtere kalveren (nuka’s) zijn vandaag goedkoper verkocht op de veemarkt in Purmerend. Een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit noteert 10 euro lager dan vorige week op maximaal 140 euro.

De kwaliteit van de kalveren was duidelijk minder dan vorige week. Dat kwam onder meer door het feit dat er vorige week extra kalveren werden aangevoerd, omdat de markt twee weken geleden niet doorging vanwege de feestdagen. Vooraf was daarom al duidelijk dat de prijzen vandaag zouden dalen. Integraties gingen voor een prijsverlaging van 15 tot 20 euro, maar dat werd nu nog geen realiteit.

Wel is de verwachting dat de prijzen komende weken niet gaan stijgen. Een daling ligt meer in de lijn der verwachting. Januari en februari zijn nou eenmaal niet de maanden waarin de nuka-prijzen op hun best zijn. Augustus is normaal gesproken geen topmaand voor de afzet van kalfsvlees.

Prognose: prijzen dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.