Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuwe Frau Antje presenteert ‘Pikantje’ op de Grüne Woche in Berlijn

Op de Grüne Woche in Berlijn is gister de nieuwste Frau Antje gepresenteerd: de 26-jarige Mendy Smits uit Boxmeer (l.), bekend als het blonde kaasmeisje uit de Milner-reclame.

Zij nam het kaasmutsje over van Madeleen Driessen (r.) die deze rol sinds 1999 speelde. Antje is het reclamesymbool voor de collectieve merken Frau Antje Pikantje, Goudse kaas van 4 maanden oud, en Frau Antje Beste Butter. Het is voor Frau Antje een jubileumjaar, want het is 50 jaar geleden dat dit succesvolle handelsmerk in Duitsland werd geintroduceerd.


Foto Bernd Wende

Berlijn – De Duitse minister van landbouw Ilse Aigner drinkt geen bier, maar melk op de jaarlijkse Grüne Woche. Melk of zuivel in het algemeen is echter niet waar Aigner zich dezer dagen het drukst om maakt. Dat is het dioxine-schandaal, waar de Duitse varkens en pluimveesectoren in verwikkeld zijn. Aigner probeerde de kritiek op haar aanpak te pareren met ferme termen en concrete maatregelen, zoals een noodkrediet voor getroffen boeren. Het schandaal zelf betitelde ze, om in varkenshouderijtermen te blijven – als ’Riesensauerei’.


Foto ANP

Zwolle – Een mobiel kippenhok op de vakbeurs Biovak in de IJsselhallen in Zwolle. De 220 kippen die er in waren gehuisvest, zijn de enige levende dieren die op de vakbeurs te zien waren. Beursorganisator Kees van Zelderen is tevreden over het verloop van de beurs die woensdag en donderdag werd gehouden. Hij schat dat het bezoekersaantal zal uitkomen op ongeveer 15.000.


Foto Ruud Ploeg

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    En wat is het nut precies van zo'n mobiel kippenhok?

Of registreer je om te kunnen reageren.