Home

Achtergrond

Mooie seizoensafsluiting voor Nederlandse aardbeien

Het is gedaan met de handel in Hollandse aardbeien. Dat is normaal voor deze tijd van het jaar. De laatste prijzen varieren van € 3,10 tot € 3,70 per pond.

Dat was een mooie afsluiter van het seizoen, dat minder goed begon en zich goed heeft hersteld.

Nu komen aardbeien uit het buitenland; Egypte, Marokko, Spanje, Portugal. De prijzen zijn erg verschillend: 80 cent voor een bakje van 250 gram Egyptische aardbeien en € 5,70 voor 500 gram Portugese aardbeien. De kwaliteit is niet te vergelijken met de zachte, smaakvolle Nederlandse aardbeien. Het is nu redelijk rustig in de aardbeiensector. De markt is aardig in balans. De handel in rode bessen blijft slecht.

Prognose: de prijs is stabiel

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.