Home

Achtergrond

Leger ingezet tegen MKZ

Seoel – Troepen van de 39e infanteriedivisie van het Zuid-Koreaanse leger verspreiden desinfecterende middelen in de omgeving van Gimhae, zo’n 450 kilometer ten zuiden van Seoel.

Leger ingezet tegen MKZ

Het leger is ingezet om de zware MKZ-epidemie, die het land sinds november vorig jaar teistert, in te dammen. Er zijn al meer dan 1,4 miljoen dieren geruimd. Nederland heeft het land een miljoen doses vaccin ter beschikking gesteld. Foto ANP

Zuivelfabriek Veenhuizen wordt kaasmakerij

Veenhuizen – De voormalige zuivelfabriek in het gevangeniscomplex Veenhuizen (Drenthe) wordt omgebouwd tot kaasmakerij met winkel. Bouwvakkers leggen de laatste hand aan de kaasopslag, die tot 6 meter hoogte reikt. De kaasmakerij maakt deel uit van het complex Maallust, waar gevangenen vroeger allerlei agrarische producten verwerkten. Een graansilo uit 1882 is inmiddels omgebouwd tot klimtoren. In de oude graandrogerij komt een bierbrouwerij. De gebouwen worden in opdracht van de Rijksgebouwendienst opgeknapt en verbouwd. Foto Alex de Haan

Sportveld als waterberging in Westland

Naaldwijk – Bram Meijer, wethouder Ruimtelijke Ordening gemeente Westland, is aanwezig bij het onderwater zetten van een sportveld op sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk. De gemeente Westland heeft in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland het veld onder water gezet om te bekijken of sportcomplexen kunnen bijdragen aan waterberging. Het Westland is het grootste aaneengesloten glastuinbouwgebied ter wereld; de oppervlakte is voor een groot deel verhard. Daardoor stroomt regen te snel af naar het watersysteem. Bij zware buien kunnen de watergangen in de polders dit moeilijk aan. Dat maakt waterberging van groot belang. Westland is de afgelopen jaren meermalen geconfronteerd met wateroverlast. Foto ANP

SE-pootgoed weg als veevoer

Wijnaldum – Akkerbouwer Jaap Jukema maakt samen met medewerker Douwe de Jong (op de heftruck) pootgoed klaar voor transport. Het SE-pootgoed voldoet niet aan de normen van handelshuis HZPC en wordt als veevoer afgezet. ”Er zat iets schurft op”, zegt Jukema. ”Dat is in de droogte gebeurd. Soms gaat het dan alsnog als consumptie weg, maar ze willen het niet in dat circuit brengen”, legt de Fries uit. ”Ik kan dat niet bevatten, want daar kunnen ze er veel meer geld voor vragen. Gelukkig krijg ik er zelf nog een redelijke prijs voor.” Foto Alex de Haan

Foto

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.