Home

Achtergrond

Landbouwvakbeurs Assen ontstemd over rode diesel-controle

De organisatie van de Landbouwvakbeurs in Assen is op zijn zachtst gezegd niet blij met de controles op rode diesel aan de toevalswegen naar de TT-Hall.

Volgens de organisatie hebben de controles van de douane geleid tot een ontwrichting van de bezoekersstroom op de eerste beursdag 18 januari. Vooral de gekozen locatie zit de beursorganisatie behoorlijk dwars. “We hadden de logistiek uitstekend voor elkaar om drie bezoekersstromen naar de juiste plaats te dirigeren”, meldt de beursorganisatie. “Daartoe werden congresgangers, standhouders en vroege beursbezoekers met elektronische tekstkarren naar de juiste plekken verwezen. De douane hield echter 100 meter voor de afslagen op de snelweg controles op het gebruik van zogenoemde rode diesel.” Na controle moesten beursgangers, terwijl ze de verwijzingen gepasseerd waren, zelf de weg weer zoeken. Dit leidde volgens de organisatie tot misverstanden en een grote verkeerschaos.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.