Home

Achtergrond 1017 x bekeken

Laatste doosje aardbeien voor Driscoll’s

Breda - Aardbeienimporteur Driscoll’s verpakt een lading Marokkaanse aardbeien, nadat de import uit Egypte volledig stil is komen te liggen.

Breda - Aardbeienimporteur Driscoll’s verpakt een lading Marokkaanse aardbeien, nadat de import uit Egypte volledig stil is komen te liggen. De handelaar in premiumaardbeien heeft aangegeven zijn programma voor Europese klanten niet meer in te kunnen vullen. Doordat het vlieg- en bootverkeer vanuit Egypte volledig stilligt, als gevolg van de onrust, is aanvoer vanuit het Noord-Afrikaanse land op dit moment onmogelijk. Toevoermogelijkheden vanuit andere landen zijn beperkt, omdat de aardbeien moeten voldoen aan strikte kwaliteitseisen. Foto Willem Blauw

Breezand - Hans Overdevest uit Breezand staat klaar om mest uit te rijden. Foto Wick Natzijl

Noorderhoogebrug – Mest is niet altijd aanleiding voor heugelijke momenten. Bij het Groninger Landschap was de eerste uitmestdag van de nieuwe blaarkoppenstal echter zo’n gelegenheid. De blaarkoppen hebben namelijk vaste mest geproduceerd, en dat is volgens de organisatie indirect uiterst belangrijk voor de weidevogelstand op haar terreinen. Vaste mest zorg namelijk voor meer bodemleven en daar moeten kieviten, grutto’s en andere weidevogels het van hebben. Gewone veebedrijven produceren nauwelijks meer vaste mest. Daarom heeft het Groninger Landschap besloten zelf maar voor die mest te zorgen. Foto Groninger Landschap

Berlijn – De Duitse vereniging van schapenfokkers presenteerde tijdens de Grüne Woche in Berlijn een aantal dieren. De Grüne Woche editie 2011 is al weer achter de rug. De beurs die zondag werd afgesloten trok volgens de organisatie meer dan 415.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 400.000. De Grüne Woche heeft zich in de loop der jaren steeds meer ontwikkeld tot een forum van de landbouwpolitiek.

Nieuw Scheemda – Stagiair Fokko Hofstee bewerkt een perceel van de maatschap Lugtenberg in het Groningse Nieuw Scheemda. Op dit perceel worden straks pootaardappelen geteeld, zegt Lugtenberg. ”We konden dit perceel mooi over de vorst bewerken. De 130 hectare wintertarwe en de 20 hectare winterkoolzaad is in de herfst al gezaaid. Met het land klaarmaken zijn we nu ook klaar. Alleen het bietenperceel willen we vlak voor het zaaien nog eens bewerken. Deze week beginnen we met het strooien van de kunstmest.” Foto Koos van der SpekFoto

Of registreer je om te kunnen reageren.