Home

Achtergrond 242 x bekeken

LTO blij met opslagregeling varkensvlees

Doetinchem – Voorzitter Annechien Ten Have van LTO-varkenshouderij is tevreden dat er een Particuliere Opslagregeling komt voor de varkenshouderij.

"We hebben er samen met de Fransen en de Belgen voor gepleit. Als je ziet hoe het vorige week ging in Duitsland, dan kun je stellen dat de slachterijen daar toen al hebben opgeslagen. Alleen ging dat op kosten van de varkenshouders die een zeer lage prijs beurden voor het vlees. In zo’n situatie is een EU-regeling voor de opslag van varkensvlees beter.

NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg vraagt zich af of de Duitsers gebruik zullen gaan maken van de PO-regeling. ”Je ziet de markt toch wat opveren op het ogenblik. De Duitse noteringen zijn met 8 cent gecorrigeerd. In onze beleving wordt er weer flink getrokken aan de varkens.”
Zwanenburg meldt verder dat hij de ISN heeft aangesproken op de ontwikkelingen van de afgelopen week in Duitsland. ”De ISN heeft zich naar onze mening veel te stil gehouden tijdens alle onrust rond de varkensprijs van de afgelopen weken.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.