Home

Achtergrond

John Deere: snel uitwerpen

De nieuwe John Deere 960 en 990 zijn persen met een variabele kamer. Bijzonder aan de persen is de achterwand.

De zware constructie van de achterwand is vervangen door een lichte doekconstructie. Openen en sluiten gaat in ongeveer vijf seconden, veel sneller dan de traditionele persen. Volgens John Deere neemt de capaciteit door dit Fast Release System met ongeveer 20 procent toe. De snelheid van het uitwerpen van de baal neemt nog verder toe, doordat de zijwanden van de perskamer een paar graden uit elkaar gaan tijdens het uitwerpen van de baal.

Communicatie in twee richtingen

De nieuwe persen hebben bovendien Isobus Baler Automation. Dit systeem maakt communicatie tussen trekker en werktuig in twee richtingen mogelijk. De pers geeft de trekker een seintje wanneer de trekker moet stoppen, zodat het pak gebonden kan worden.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.