Home

Achtergrond 12 reacties

'Imago biedt de meeste kansen'

Agrifirm vindt dat de agrifoodindustrie moet investeren in een beter imago van de Nederlandse landbouw. Dat leidt snel tot hogere opbrengsten voor de boer.

<>Wat is de grootste bedreiging voor de landbouw in 2011?
Directievoorzitter Kees Sijssens: ,,Voor de akkerbouw zie ik het zonnig in. Voor de dierhouderij is het mestoverschot een acuut probleem. Er is, zegt men, 50 miljoen kilo fosfaatoverschot. Daarvan kunnen we 20 miljoen wegwerken via het voerspoor en 30 miljoen via andere methoden. Agrifirm stapt niet in centrale mestverwerking. We zullen onderzoek faciliteren en ook tussen akkerbouwers en veehouders bemiddelen in afzet.”

Wat ziet u als kans?
,,Het imago van onze totale agrifoodbusiness. Verbeter dat en de afzetprijs zal mogelijk aantrekken. We weten in de sector allemaal wel dat de Nederlandse boer een kwalitatief hoogstaand product levert. Dat het vlees, de melk, die eieren, dat graan en die bloemen op een duurzamere wijze geproduceerd zijn dan in het buitenland. Daarnaast is de landbouw een economisch erg belangrijke sector in Nederland met miljarden omzet per jaar. Wij weten dat, maar weet de consument dat ook? Weet Nederland dat? Nee. De agribusiness moet dat uitventen onder de Nederlandse consument. Daarvoor gaan we ons als Agrifirm hard maken. Er liggen al ideeën, ik kan daar nu nog niet over uitweiden. Nee, dat betekent geen heffing bij boeren, ook niet via de productschappen. Dit moet de private sector oppakken, er liggen daarin grote kansen.”


Een uitgebreider interview staat in Boerderij van 25 januari 2011.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  g

  waarom nu pas

 • no-profile-image

  De hele periferie aanpakken

  Weer lekker makkelijk om het op de primaire producenten af te schuiven! Ik denk dat de varkenshouders voorlopig voldoende gedaan hebben en dat alle sectoren en bedrijven die ervan meeeten nu aan zet zijn! Daar is het verdacht stil de laatste tijd. De boer moet zich verantwoorden voor zijn productie maar de periferie vult de zakken en verantwoord nix en liften gewoon mee. Parasieten noemt men die soort!

 • no-profile-image

  De hele periferie aanpakken

  Correctie. Niettemin heeft de heer Sijssens het voor een groot deel bij het rechte eind.

 • no-profile-image

  Marteen

  Imago verbeteren met het voeren van mest aan dieren!!!!. Dioxine schandaal in Duitsland. Het zijn altijd de boeren die de verliezen moeten nemen. Dit soort profiteurs ontlopen de dans altijd. Ik ken geen consument in nederland die ooit van agrifirm gehoort heeft. Ik ben zelf de consument gaan opzoeken en ben aan mijn eigen imago gaan werken. Geen investering and hele gelukkige klanten.

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Wat een buikspeker die Sijssens. Alle ellende in de sector de laatste 20jaar komt vanuit de voersector!!

 • no-profile-image

  Ronald

  Meneer Sijssens,
  U zit met uw billen op allemaal boerengeld.
  tijd voor actie en wat terug geven

 • no-profile-image

  Zandboer

  Toch neemt Sijssens initiatief !! Kan niet van veel voormannen gezegd worden. En iemand moet beginnen toch. Men kan altijd iemand met de vinger nawijzen en etteren, maar dan gebeurd er niks. Elk idee is goed, als 't maar positief is.

 • no-profile-image

  realist

  Beste Cees
  Zojuist heb ik weer een traantje weg geplinkt !!
  Wat heb jij het toch goed voor met ons ""sloebers"" In een tijd waarin we niet weten of we wel zullen overleven
  En uit gerekend NU vertel je ons dat we Moeten investeren in een beter imago !!
  Is dat niet het belang van heel de sector
  De Boeren werken er al aan de slachterijen zijn er druk mee ( miljeu keur Star concept Vion )
  En jullie worden ook wakker het plannetje op de plank MAAAAAR we vertellen het nog niet !!
  Nee eerst vullen we onze zakken nog even want onze marge's in de voerindustrie moeten wel rond de 9 % blijven ( minder dan dat gaan we niet doen )
  Ik zie jou als een pastoor op de zondagse preekstoel die denkt ik moet de pleps rustig houden en de aandacht afleiden
  want stel dat ze aan de poot van onze zetel gaan zagen
  Nee cees als je Guts hebt dan geef je wat van je exorbitante marge's terug
  En stop je met nabetalingen ( geld terug geven wat je niet nodig had !!))
  Of in ieder geval verkeerd gecalculeerd

 • no-profile-image

  jopiesnel

  Hallo alle (oud ) CHV leden,als ik jullie was stapte ik vandaag nog op,mestafzet duur???? Vraag Agrifirm maar hoe dat komt.Ze adviseren de akkerbouwers om zolang mogelijk te wachten met afname mest om de prijs maar op te drijven.Wel leuk zo`n fusie.Hahahahahahaha

 • no-profile-image

  Dierenvriend


  Moet je op dit moment mee komen! Dioxcine door de voerindustrie en het heel imago is stuk! Daarbij worden de boeren als voeselproducent totaal uigemolken in crisistijd. Natuuractievisten doen alles om half Nederland om te zetten in natuur. Alle middellen zijn blijkbaar geoorlooft om de boeren de nek om te draaien, zodat ze de landbouwgrond in kunnen pikken. De media heeft er ook flink aan mee gedaan, dit brengt ook voor hun veel geld op. Als je lef hebt, prijs de boer dat hij het uitstekend doet en betaal de producten zodat ze kostprjisdekkend zijn! Zorg dat je beleid voert dat duurzaam is, Het aantal dieren afstemmen op de plaatsingruimte, mest is zeer belangrijk, dus goed en voldoende geven! Omvang is van zeer groot belang, anders wordt de kostprijs veel te hoog!!!

 • no-profile-image

  boerke

  Ja de boerenbonden hebben er weinig aan gedaan omdat het geld kost en de produktschappen hebben er ook geen belang bij, maar de kloof tussen boer en burger moet kleiner. Geweldig dat er eindelijk een partij binnen de sector opstaat die het oppakt. Wellicht kunnen bijv vion, suikerunie en andere cooperaties zich hierbij aansluiten. Dat beetje wat het ons boeren dan kost zal zich dubbel en dwars voor de blijvers terugverdienen. De kost gaat voor de baat! En in deze tijd kan het niet meer anders omdat alle belangenbehartigers in deze wereld dat ook doen. Doe je het niet dan sneeuw je onder, en we zitten al behoorlijk in de sneeuw als landbouw!

 • no-profile-image

  Imago

  Boeren hebben een goed imago, veel beter dan de banken. De boerenleenbank is weg, ze zijn opgegaan in de grote bank. Deze leent liever kleine porties uit, en zorgen dat ze niet teveel uitleent aan bedrijven. Ze houden deze strak, dan kunnen ze marge maken. Graag risicolening van maken, dit brengt meer op. Daarom moet de boer meer voor zijn product ontvangen, dan heb je die banken niet zoveel nodig. Ze kunnen je dan niet uitmelken en kun je snachts rustig slapen zonder dat ze in je nek liggen te hijgen. Dit over imago gesproken! Wat heb je er aan als anderen met je geld gaan lopen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.