Home

Achtergrond 441 x bekeken

IJzersterk team dochtergroepen op CRV Koe-Expo in Zwolle

De line-up van de dochtergroepen voor de CRV Koe-Expo is bekend. Dochters van vier zwartbonte en vier roodbonte stieren zullen op 29 januari de ring van de IJsselhallen in Zwolle betreden. Vijf van de acht stieren maken hun debuut.

De CRV Koe-Expo is ook dit jaar voor veehouders weer een uitgelezen kans om een goede indruk van het verervingspatroon van de stieren te krijgen en te beoordelen welke bijdrage deze veelal jonge fokstieren kunnen leveren op het bedrijf.

Zwartbont: veel nieuws

Bij het zwartbonte team zitten drie stieren die voor het eerst hun dochters presenteren. Dit zijn Lindberg, Marathon en Lacey. De teamcaptain is Support. Van hem zijn voor het eerst dochters uit de fokperiode te zien.

Roodbont: primeur voor Kodak en Lambiek

In het roodbonte team zitten twee routiniers, Almighty en Kylian. Almighty liet in het najaar van 2009 op de Koe-Expo in 's-Hertogenbosch een indrukwekkende dochtergroep zien. De Kyliandochters waren te bewonderen op de NRM 2010. De nieuwe sterren Kodak en Lambiek maken de groep compleet.

In de tabel staan de dochtergroepen op een rij:

Demonstratiegroepen in de ring

Tussen de dochtergroepen door brengt CRV een raszuivere mrij-groep en een aantal kruislingen
in de ring. Er zijn nakomelingen van zweeds roodbont x hf, van brownswiss x hf, fleckvieh x hf
en mrij x hf te zien.

CRV Koe-Expo

Datum: zaterdag 29 januari 2011

PROGRAMMA
Plaats:
IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AB Zwolle

Bereikbaarheid: klik hier

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.