Home

Achtergrond

Grotere aardbeienimport na geschrapte vluchten

Een handelaar signaleert deze week een duidelijk grotere aanvoer van aardbeien uit Egypte. Het lijkt een nasleep van logistieke problemen van de laatste twee weken.

De invoer had te kampen met geschrapte vluchten. Een deel van de partijen is toch op het vliegtuig gezet, niet altijd met de verwachte kwaliteit. Prijzen van aardbeien zakten naar 80 cent voor 250 gram.

Voor het Nederlandse staartje aardbeien maakte dat overigens weinig uit. De prijzen bleven stabiel op circa 4 euro per pond voor de beste partijen en 3 euro voor een pond van gemiddelde kwaliteit. Vaste afnemers uit detailhandel en catering willen de laatste partijen uit Nederland blijven afnemen.

Prognose: prijshoudend.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.