Home

Achtergrond

Grote vraag naar paprika uit Israël stuwt prijzen

De prijs voor rode paprika uit Israël is de laatste week flink gestegen als gevolg van het uitwijken van supermarktpartijen naar het Midden-Oosten ten koste van concurrent Spanje.

De Spaanse rode en gele paprika’s zijn met name bij Duitse retailers minder geliefd door de vondst van het middel ethephon. In een week tijd ging de prijs voor Israëlische rode paprika van € 1,30 naar € 2,10 per kilo.

Ook de prijs voor gele paprika schoot omhoog. De kiloprijs ligt een paar dubbeltjes hoger dan de rode. De voorraad oranje en gele paprika’s in Israël is echter beperkt, dus de verwachting in de handel is dat supermarkten, vanwege prijs en beperkte aanvoer, vanaf volgende week toch weer terug zullen grijpen naar het Spaanse alternatief.

Volgens sommigen zit een aantal supermarkten nu al in de spagaat. Vanwege een gebrek aan gele paprika’s moeten zij noodgedwongen alsnog in Spanje kopen.

Prognose: markt in kalmer vaarwater.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.