Home

Achtergrond

Goede prijzen slachtkoeien bij extra aanvoer Bunnik

De handel in slachtkoeien bleef maandag vlot lopen in Bunnik, ondank een hogere aanvoer dan vorige week. Eigenlijk maakt een aanvoerschommeling van enkele tientallen dieren op de veemarkt momenteel ook niet zo veel uit.

Er is een goede vraag naar slachtkoeien, bij prima prijzen. Bovendien is het de verwachting dat deze situatie nog wel even voortduurt. Rundvlees wordt de laatste maanden goed verkocht. Zeker ook voor de export.

De dioxineproblemen in Duitsland lijken daarbij de rundvleessector niet te treffen. De afzet van rundvlees kan relatief gezien zelfs enigszins profiteren, omdat de kwestie vooral betrekking heeft op eieren, kip en varkensvlees.

Daarbij is de afvoer van slachtkoeien momenteel niet erg groot. Gezien het melkquotum zouden wel meer dieren mogen worden afgestoten, maar de melkprijzen maken dat weer minder aantrekkelijk.
Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.